floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova, Angela Ponomariov, cu Directorul Executiv al Organizației Internaționale a Zahărului

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova, Angela Ponomariov, cu Directorul Executiv al Organizației Internaționale a Zahărului

Pe data de 14 ianuarie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Marea Britanie, Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul executiv al Organizației Internaționale a Zahărului (OIZ), cu sediul la Londra, Jose Orive. În cadrul discuției a fost efectuată o trecere în revistă a cooperării Republicii Moldova în cadrul OIZ, fiind abordate aspecte privind evoluțiile și perspectivele de dezvoltare a industriei zahărului din Republica Moldova. Referindu-se la colaborarea existentă cu Republica Moldova, Directorul executiv a remarcat comunicarea productivă cu partea moldovenească, subliniind că fabricile de zahăr din Republica Moldova se numără printre cele mai eficiente din regiune.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la inițiativa Uniunii Europene de a modifica Acordul Internațional al Zahărului din anul 1992, fiind exprimat interesul părții moldovenești de a amenda articolul privind numărul minim de voturi pe care le dețin statele membre. De asemenea, s-a propus organizarea vizitei la Chișinău a Directorului Executiv al OIZ.

De menționat că Republica Moldova a aderat la OIZ în anul 1998, structura dată reprezentând un organism interguvernamental unic dedicat îmbunătățirii condițiilor de pe piața mondială a zahărului prin realizarea analizelor, studiilor, statisticilor transparente, precum și organizarea diverselor activități orientate spre promovarea cooperării în domeniul industriei zahărului la nivel global.

Anunţuri

  • Eveniment excepțional de distracție și caritate

    Stimați prieteni care vă aflați în Republica Moldova,

    Vă încurajăm să participați la un eveniment excepțional de distracție și caritate, organizat de Centrul Tony Hawks cu susținerea Ambasadei britanice în Republica Moldova, care se va desfășura pe data de 17 mai curent, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, la Chișinău.  • Anunț!

    Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.