floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Relațiile moldo-coreene au fost discutate de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Republicii Coreea

Relațiile moldo-coreene au fost discutate de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Republicii Coreea

8 noiembrie 2018, Chișinău – Republica Moldova este interesată în dezvoltarea dialogului politic, relațiilor comercial-economice, culturale, și de alt ordin cu Republica Coreea, considerând evoluțiile în cooperarea bilaterală din ultima perioadă de timp deschid noi oportunități pentru intensificarea colaborării moldo-coreene. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Coreea în țara noastră, cu sediul la Kyiv, Lee Yang-Goo.

În opinia Ministrului Tudor Ulianovschi, răspunsul pozitiv al părţii coreene la propunerea MAEIE privind schimbarea ambasadei acreditate pentru Republica Coreea de la Beijing la Tokyo constituie un pas important în dezvoltarea cooperării moldo-coreene, oferind un spectru mai larg pentru stabilirea unor noi parteneriate de colaborare în diferite domenii de interes comun. În context, șeful diplomației moldovenești a reiterat interesul autorităților de la Chișinău de încheiere a unor acorduri în domeniul promovării investiţiilor şi evitării dublei impuneri, precum și demarării de către autoritățile de la Seul a acțiunilor corespunzătoare privind eliminarea unilaterală a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. Republica Moldova a aplicat procedura respectivă pentru cetățenii sud-coreeni începând cu 3 ianuarie 2014.

Șeful diplomației moldovenești a salutat lansarea de către Organizația non-guvernamentală pentru Dezvoltare Internațională coreeană „Better World” a proiectului de renovare a Centrului Medical și a sistemului de aprovizionare cu apă din localitatea Pogănești, raionul Hâncești.

În cadrul dialogului, ambasadorul Lee Yang-Goo a reiterat și interesul autorităților de la Seul de a extinde relațiile de cooperare cu Republica Moldova, exprimându-și convingerea că dinamizarea acestora va permite inițierea unor noi proiecte bilaterale în diferite domenii. În context, oficialul sud-coreean a menționat proiectele din domeniul educației, care oferă oportunitatea pentru tinerii din Republica Moldova de a avea un acces mai mare la noile tehnologii informaționale și educația digitală, etc.

In scopul intensificării dialogului bilateral, interlocutorii au reiterat interesul ambelor părți pentru organizarea consultărilor politice interministeriale la nivel de secretari de stat/viceminiştri ai afacerilor externe, în scopul realizării schimbului de opinii asupra problematicilor de interes comun în relaţiile internaţionale.

Pentru moment, între Republica Moldova și Coreea au fost semnate 5 acorduri bilaterale, altele trei fiind în proces de negocieri.

 

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • ANUNȚ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că zilele de 29, 30 aprilie și 1, 6, 9 și 10 mai 2019, sunt declarate zile de odihnă.

  În aceste zile Ambasada nu va presta servicii consulare!

  În cazuri EXCLUSIV DE URGENȚĂ (decese, accidente grave, calamități naturale, atacuri teroriste și alte situații de excepție) apelați la numărul +44 7895805306. • Cooperarea în domeniul serviciilor aerine discutată cu Directorul Executiv al Wizz Air UK Ltd

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Companiei Wizz Air UK Ltd., Owain Jones, în scopul discutării aspectelor legate de repercusiunile procesului Brexit asupra serviciilor de transport aerian ale companiei Wizz Air în relațiile cu partenerii din Republica Moldova și abordării perspectivelor și inițiativelor noi de cooperare. • Cadrul juridic bilateral moldo-britanic post-Brexit discutat la Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu dna Sarah Croft, Negociator-șef pentru Europa de Est și Asia Centrală în cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (FCO) al Marii Britanii.Anunţuri

 • Eveniment excepțional de distracție și caritate

  Stimați prieteni care vă aflați în Republica Moldova,

  Vă încurajăm să participați la un eveniment excepțional de distracție și caritate, organizat de Centrul Tony Hawks cu susținerea Ambasadei britanice în Republica Moldova, care se va desfășura pe data de 17 mai curent, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, la Chișinău. • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.