floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Ambasadorul agreat al Ghanei a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE

Ambasadorul agreat al Ghanei a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE
17 aprilie 2019, Chișinău – Stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Ghana, inclusiv dialogul politic și cooperarea comercial-economică, au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul agreat al Republicii Ghana în țara noastră, cu reședința la Moscova, Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware, care şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare.

Ministrul Tudor Ulianovschi a informat diplomatul ghanez despre decizia Guvernului Republicii Moldova de a deschide în Republica Ghana (orașul Accra) o Ambasadă, care va fi prima misiune diplomatică a țării noastre pe continentul african. În opinia șefului diplomației moldovenești, acest pas ar oferi țării noastre avantaje substanțiale și posibilități noi, mai eficiente, de colaborare bilaterală nu numai cu Ghana, dar și cu celelalte state din Africa.

Urându-i  succes în exercitarea mandatului de ambasador, Ministrul Tudor Ulianovschi a asigurat-o pe Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în desfășurarea activității sale în ţara noastră.

La rândul său, ambasadorul agreat al Ghanei în țara noastră a menționat că autoritățile de la Accra apreciază decizia Guvernului Republicii Moldova privind deschiderea unei misiuni diplomatice, considerând că acest lucru va oferi noi oportunități pentru intensificarea dialogului bilateral direct atât dintre cele două state, cât și în cadrul diferitor organizații internaționale, în special prin susținerea din partea a celor 55 de state membre ale Uniunii Africane.

În cadrul discuției, Tudor Ulianovschi și Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware au subliniat apartenența ambelor state la spaţiul francofoniei, fapt ce creează premise favorabile pentru impulsionarea cooperării moldo-ghaneze în domeniile de interes reciproc.
 
 
 
 
 
 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • ANUNȚ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că zilele de 29, 30 aprilie și 1, 6, 9 și 10 mai 2019, sunt declarate zile de odihnă.

  În aceste zile Ambasada nu va presta servicii consulare!

  În cazuri EXCLUSIV DE URGENȚĂ (decese, accidente grave, calamități naturale, atacuri teroriste și alte situații de excepție) apelați la numărul +44 7895805306. • Cooperarea în domeniul serviciilor aerine discutată cu Directorul Executiv al Wizz Air UK Ltd

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Companiei Wizz Air UK Ltd., Owain Jones, în scopul discutării aspectelor legate de repercusiunile procesului Brexit asupra serviciilor de transport aerian ale companiei Wizz Air în relațiile cu partenerii din Republica Moldova și abordării perspectivelor și inițiativelor noi de cooperare. • Cadrul juridic bilateral moldo-britanic post-Brexit discutat la Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu dna Sarah Croft, Negociator-șef pentru Europa de Est și Asia Centrală în cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (FCO) al Marii Britanii.Anunţuri

 • Eveniment excepțional de distracție și caritate

  Stimați prieteni care vă aflați în Republica Moldova,

  Vă încurajăm să participați la un eveniment excepțional de distracție și caritate, organizat de Centrul Tony Hawks cu susținerea Ambasadei britanice în Republica Moldova, care se va desfășura pe data de 17 mai curent, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, la Chișinău. • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.