floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Agenția niponă JICA este interesată în aprofundarea cooperării bilaterale cu Republica Moldova

Agenția niponă JICA este interesată în aprofundarea cooperării bilaterale cu Republica Moldova
18 aprilie 2019, Chişinău – Implementarea proiectelor de asistenţă tehnică finanţate de Guvernul Japoniei în Republica Moldova, prin intermediul Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA), precum și stabilirea unor noi parteneriate bilaterale în diferite domenii, au fost discutate de secretarul de stat al MAEIE, Carolina Perebinos,  cu reprezentatul rezident al JICA, cu reședința la Kyiv, Takaaki Kawano.

În cadrul întrevederii, Carolina Perebinos și Takaaki Kawano au realizat o trecere în revistă atât a proiectelor aflate în curs de implementare, cât și a planului acțiunilor comune, care stabilește elaborarea și realizarea unor noi proiecte de asistență pe parcursul anului 2019. 

Interlocutorii au convenit asupra desfășurării unor sesiuni moldo-nipone de instruire, care vor contribui la creșterea randamentului și calității dosarelor depuse de beneficiari, fapt care va simplifica gradul de aprobare a finanţării şi implementării proiectelor. În context, Takaaki Kawano a specificat că partea niponă este interesată în aprofundarea și extinderea cooperării bilaterale, în identificarea unor noi proiecte care ar putea fi realizate în diverse domenii.
 
Carolina Perebinos a apreciat sprijinul continuu acordat de către JICA țării noastre, fapt ce contribuie la aprofundarea şi fortificarea bunelor relaţii de prietenie dintre Republica Moldova și Japonia.

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • ANUNȚ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că zilele de 29, 30 aprilie și 1, 6, 9 și 10 mai 2019, sunt declarate zile de odihnă.

  În aceste zile Ambasada nu va presta servicii consulare!

  În cazuri EXCLUSIV DE URGENȚĂ (decese, accidente grave, calamități naturale, atacuri teroriste și alte situații de excepție) apelați la numărul +44 7895805306. • Cooperarea în domeniul serviciilor aerine discutată cu Directorul Executiv al Wizz Air UK Ltd

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Companiei Wizz Air UK Ltd., Owain Jones, în scopul discutării aspectelor legate de repercusiunile procesului Brexit asupra serviciilor de transport aerian ale companiei Wizz Air în relațiile cu partenerii din Republica Moldova și abordării perspectivelor și inițiativelor noi de cooperare. • Cadrul juridic bilateral moldo-britanic post-Brexit discutat la Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu dna Sarah Croft, Negociator-șef pentru Europa de Est și Asia Centrală în cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (FCO) al Marii Britanii.Anunţuri

 • Eveniment excepțional de distracție și caritate

  Stimați prieteni care vă aflați în Republica Moldova,

  Vă încurajăm să participați la un eveniment excepțional de distracție și caritate, organizat de Centrul Tony Hawks cu susținerea Ambasadei britanice în Republica Moldova, care se va desfășura pe data de 17 mai curent, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, la Chișinău. • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.