floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Cooperarea Republicii Moldova cu UNIDO discutată la MAEIE

Cooperarea Republicii Moldova cu UNIDO discutată la MAEIE

13 mai 2019, Chişinău – Cooperarea Republicii Moldova cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), precum şi procesul de implementare a Programului Cadru de Ţară (PCȚ) al UNIDO pentru dezvoltarea industrială durabilă şi incluzivă a Republicii Moldova pentru anii 2019-2023, au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului de stat, Tatiana Molcean, cu coordonatorul de programe al UNIDO, Solomiya Omelyan.

În cadrul discuţiei oficialii au efectuat un schimb de opinii privind nivelul de cooperare dintre Republica Moldova şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială şi obiectivele prioritare, dar şi mecanismul de coordonare şi monitorizare a implementării PCŢ (2019-2023).

În context, Tatiana Molcean a apreciat înalt asistenţa acordată ţării noastre de către UNIDO, menţionând că „semnarea şi lansarea Programului Cadru de Ţară al UNIDO în Republica Moldova reprezintă un pas important în planificarea strategică  şi realizarea acţiunilor prioritare pentru dezvoltarea incluzivă şi sustenabilă a industriei în Republica Moldova”.

La rândul său, Reprezentantul UNIDO a subliniat importanţa coordonării acţiunilor în procesul de implementare a Programului Cadru de Ţară, precum şi demararea eforturilor în vederea suscitării interesului altor parteneri internaţional cointeresaţi în valorificarea obiectivului de dezvoltare sustenabilă a diferitor ramuri ale industriei din Republica Moldova.

Amintim că Programul Cadru de Ţară al UNIDO pentru dezvoltarea industrială durabilă şi incluzivă a Republicii Moldova pentru anii 2019-2023, a fost elaborat cu suportul organizaţiei şi este bazat pe priorităţile naţionale, fiind consultat cu autorităţile moldoveneşti de resort, precum şi sectorul privat.

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • ANUNȚ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că zilele de 29, 30 aprilie și 1, 6, 9 și 10 mai 2019, sunt declarate zile de odihnă.

  În aceste zile Ambasada nu va presta servicii consulare!

  În cazuri EXCLUSIV DE URGENȚĂ (decese, accidente grave, calamități naturale, atacuri teroriste și alte situații de excepție) apelați la numărul +44 7895805306. • Cooperarea în domeniul serviciilor aerine discutată cu Directorul Executiv al Wizz Air UK Ltd

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Companiei Wizz Air UK Ltd., Owain Jones, în scopul discutării aspectelor legate de repercusiunile procesului Brexit asupra serviciilor de transport aerian ale companiei Wizz Air în relațiile cu partenerii din Republica Moldova și abordării perspectivelor și inițiativelor noi de cooperare. • Cadrul juridic bilateral moldo-britanic post-Brexit discutat la Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu dna Sarah Croft, Negociator-șef pentru Europa de Est și Asia Centrală în cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (FCO) al Marii Britanii.Anunţuri

 • Eveniment excepțional de distracție și caritate

  Stimați prieteni care vă aflați în Republica Moldova,

  Vă încurajăm să participați la un eveniment excepțional de distracție și caritate, organizat de Centrul Tony Hawks cu susținerea Ambasadei britanice în Republica Moldova, care se va desfășura pe data de 17 mai curent, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, la Chișinău. • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.