floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Prevenirea și contracararea antisemitismului discutate la MAEIE

Prevenirea și contracararea antisemitismului discutate la MAEIE

15 mai 2019, Chișinău – Utilitatea „Ghidului practic” în ceea ce privește prevenirea şi contracararea infracțiunilor antisemite motivate de ură, precum și o interacţiune cât mai strânsă între instituţiile de stat şi comunitatea evreiască din Moldova în vederea identificării nevoilor de securitate, adoptării unor soluții adecvate şi consolidării legislaţiei naţionale, au fost discutate în cadrul unei mese rotunde cu genericul „Reacția privind infracțiunile antisemite motivate de ură și abordarea necesitaților legate de securitate ale comunității evreiești din Republica Moldova”.

Secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean, a mulţumit partenerilor internaţionali pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în atingerea obiectivelor stabilite. Oficialul a salutat iniţiativa OSCE-ODIHR de a lansa publicația în cauză la Chişinău, exprimându-şi, totodată, ferma convingere că Ghidul practic va fi de un real folos în activitatea cotidiană pentru toate instituţiile de stat din ţara noastră. În acest context, Tatiana Molcean a remarcat faptul că „poporul nostru este unul tolerant prin definiţie, astfel încât nu putem vorbi despre existenţa unui antisemitism în Republica Moldova ca fenomen, ci mai degrabă ca despre unele regretabile cazuri singulare pe care evident că trebuie să le contracarăm”.

La rândul său, secretarul de stat al MAI, Mihail Beregoi, a ţinut să sublinieze disponibilitatea organelor de poliţie de a se implica cât mai eficient în prevenirea şi combaterea infracțiunilor motivate de ură pentru a face faţă nevoilor de securitate ale comunității evreiești, invocând în acest sens Memorandumul de înțelegere între Ministerul Afacerilor Interne și Comunitatea Evreiască din Republica Moldova și Congresul Mondial Evreiesc (WJC), semnat în iunie 2018.

La eveniment au participat reprezentanţi din partea Ministerului Afacerilor Extreme și Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Agenţiei Relaţii Interetnice, Comunităţii Evreieşti din Republica Moldova și Misiunii OSCE din Moldova.

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • ANUNȚ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că zilele de 29, 30 aprilie și 1, 6, 9 și 10 mai 2019, sunt declarate zile de odihnă.

  În aceste zile Ambasada nu va presta servicii consulare!

  În cazuri EXCLUSIV DE URGENȚĂ (decese, accidente grave, calamități naturale, atacuri teroriste și alte situații de excepție) apelați la numărul +44 7895805306. • Cooperarea în domeniul serviciilor aerine discutată cu Directorul Executiv al Wizz Air UK Ltd

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Companiei Wizz Air UK Ltd., Owain Jones, în scopul discutării aspectelor legate de repercusiunile procesului Brexit asupra serviciilor de transport aerian ale companiei Wizz Air în relațiile cu partenerii din Republica Moldova și abordării perspectivelor și inițiativelor noi de cooperare. • Cadrul juridic bilateral moldo-britanic post-Brexit discutat la Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu dna Sarah Croft, Negociator-șef pentru Europa de Est și Asia Centrală în cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (FCO) al Marii Britanii.Anunţuri

 • Eveniment excepțional de distracție și caritate

  Stimați prieteni care vă aflați în Republica Moldova,

  Vă încurajăm să participați la un eveniment excepțional de distracție și caritate, organizat de Centrul Tony Hawks cu susținerea Ambasadei britanice în Republica Moldova, care se va desfășura pe data de 17 mai curent, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, la Chișinău. • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.