floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul
18 mai 2019, Cahul – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a alăturat iniţiativei Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova de a sărbători Ziua Europei în afara Chişinăului. Anul acesta, "Orăşelul European" a fost găzduit de „Capitala Naţională a Tineretului 2019” – municipiul Cahul.

Vizitatorii standului MAEIE din „Orăşelul European”, amplasat în scuarul Pieţei Independenţei de la Cahul, au avut posibilitatea de a fi informaţi despre Parteneriatul Estic, Acordul de Asociere și oportunităţile oferite de cooperarea RM-UE şi de a participa la quiz-urile de cultură generală pe tema integrării europene, fiind apreciaţi cu premii.

Vorbind despre integrarea europeană a Republicii Moldova, secretarul de stat, Daniela Morari a menționată că „doar prin efort comun, încredere, solidaritate putem reuși”.

Ediția 2019 a „Orășelului European" a celebrat câteva aniversări semnificative: 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere RM-UE și 5 ani de la intrarea în vigoare a regimului de călătorii fără vize în Uniunea Europeană.

Participarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene la eveniment se înscrie în lista activităţilor de celebrare a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic şi a oferit vizibilitate eforturilor întreprinse și rezultatelor atinse de țară noastră pe calea integrării europene, pe parcursul ultimilor ani.
 
 
 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • ANUNȚ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că zilele de 29, 30 aprilie și 1, 6, 9 și 10 mai 2019, sunt declarate zile de odihnă.

  În aceste zile Ambasada nu va presta servicii consulare!

  În cazuri EXCLUSIV DE URGENȚĂ (decese, accidente grave, calamități naturale, atacuri teroriste și alte situații de excepție) apelați la numărul +44 7895805306. • Cooperarea în domeniul serviciilor aerine discutată cu Directorul Executiv al Wizz Air UK Ltd

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Companiei Wizz Air UK Ltd., Owain Jones, în scopul discutării aspectelor legate de repercusiunile procesului Brexit asupra serviciilor de transport aerian ale companiei Wizz Air în relațiile cu partenerii din Republica Moldova și abordării perspectivelor și inițiativelor noi de cooperare. • Cadrul juridic bilateral moldo-britanic post-Brexit discutat la Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth

  Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, dna Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu dna Sarah Croft, Negociator-șef pentru Europa de Est și Asia Centrală în cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (FCO) al Marii Britanii.Anunţuri

 • Eveniment excepțional de distracție și caritate

  Stimați prieteni care vă aflați în Republica Moldova,

  Vă încurajăm să participați la un eveniment excepțional de distracție și caritate, organizat de Centrul Tony Hawks cu susținerea Ambasadei britanice în Republica Moldova, care se va desfășura pe data de 17 mai curent, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, la Chișinău. • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.