floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Titlul de Calatorie

Cerinte generaleCetatenii Republicii Moldova care nu detin pasapoarte, sau valabilitatea pasapoartelor a expirat, pot obtine Titlu de Calatorie pentru a se intoarce in tara.

Cererea pentru obtinerea Titlului de Calatorie se depune la Ambasada.

Ambasada poate elibera Titlu de Calatorie doar cetatenilor Republicii Moldova pe un termen de valabilitate de pina la 30 de zile calendaristice de la data eliberarii.

In cazul in care nu aveti nici un act moldovenesc (pasaport, buletin de identitate, permis de conducere), Ambasada trebuie sa verifice suplimentar apartenenta la cetatenia Republicii Moldova, precum si exactitatea datelor prezentate.

Pentru perfectarea Titlului de calatorie este necesar sa prezentati in adresa Ambasadei urmatoarele:

  • 2 foto 35mm/45mm color, mate (cu capul descoperit, fara ochelari, fata sa fie fotografiata integral pina la umeri pe fon alb);
  • cerere de solicitare a titlului de calatorie
  • Dovada cetateniei Republicii Moldova. Cetatenii straini si apatrizii prezinta dovada dreptului de sedere permanenta sau provizorie in Republica Moldova;
  • Dovada lipsei unui document de calatorie valabil;
  • Cetatenii straini prezinta dovada imposibilitatii obtinerii, din motive obiective, a unui titlu de calatorie la misiunile diplomatice ale statului ai carei cetateni sunt;
  • Dovada achitarii taxei consulare.

Drept dovada a cetateniei Republicii Moldova servesc unul din urmatoarele documente: buletinul de identitate, pasaportul, certificatul de nastere in cazul minorilor, certificatul de confirmare a cetateniei Republicii Moldova.

Dovada lipsei unui document de calatorie se considera: pasaportul expirat, pasaportul deteriorat, pasaportul paritilor in care au fost inclusi copiii minori, pasaportul de model iesit din uz, declaratia de pierdere sau furt al pasaportului, declaratia privind neperfectarea anterioara a documentului de calatorie.

Cetatenii straini si apatrizii prezinta in calitate de dovada a dreptului de sedere in Republica Moldova unul din urmatoarele acte: permisul de sedere permanenta sau provizorie, buletinul de identitate pentru apatrizi, pentru refugiati sau pentru beneficiarii de protective umanitara, documentul de calatorie pentru apatrizi sau pentru persoanele carora li s-a acordat statutul de refugiat sau de protective umanitara, certificatul de confirmare a dreptului de sedere permanenta sau provizorie in Republica Moldova.

Atentie! In Republica Moldova puteti pleca cu Titlu de Calatorie doar pe calea aerului, deci cu avionul fara a iesi din zona de tranzit al aeroportului, cu destinatie finala "Chisinau" Aeroport.

Taxa consulara urmează a fi achitată prin transfer bancar.

Pentru plăți efectuate din Marea Britanie vor fi utilizate următoarele rechizite bancare:

Account Name: Embassy of the Republic of Moldova
Sort Code: 30-65-41
Account number: 35145860
Reference: numele prenumele pentru cine se achita taxa

Pentru plăți efectuate din Irlanda vor fi utilizate următoarele rechizite bancare:

Account name: Embassy of the Republic of Moldova
SWIFT: LOYDGB2L
BIC: LOYDGB21682
IBAN: GB63LOYD30654135145860

Adresa postala a Ambasadei:

Embassy of the Republic of Moldova
5 Dolphin Square
Edensor Road
Chiswick
London W4 2ST

Tipul acțiunii Taxa consulară şi plata aferentă, în GBP Total costul serviciului consular, în GBP
Eliberarea titlului de călătorie 22 22
Eliberarea titlului de călătorie pentru copii minori în vărstă de pînă la 18 ani   gratuit

Titlurile de călătorie pentru minori se eliberează gratuit.